Bőrgyógyászat Debrecen

Bőrgyógyászat

Dr. Bálint Ágnes
Bőrgyógyászati szakrendelésen korszerű ezközökkel és modern kezelési eljárásokkal várom a pácienseket rendelőmbe.

Bőrgyógyászat Debrecen

Bőrgyógyászat

Gyermek bőrgyógyászat

A gyermek nem kis felnőtt. A korosztály bőrgyógyászati ellátása megfelelő jártasságot igényel. A csecsemők, gyermekek, a serdülők számos olyan bőrbetegségben szenvedhetnek, amelyek a felnőtteken nem, vagy másképp fordulnak elő, vagy eltérően történik a kórlefolyásuk. A bőr anatómiai és funkcionális szempontból is különbözik a felnőttekétől. A hám vékonyabb, sérülékenyebb, az immunrendszer is fejletlenebb, így fogékonyabbak a bakteriális, vírusos, illetve gombás fertőzésekre.

Utóbbi években, évtizedben az egyik leggyakoribb, legtöbb nehézséget, odafigyelést igénylő megbetegedés az: Atopiás ekcéma

Általában csecsemőkorban kezdődik. Az “atópiás” szó egy bizonyos allergiás hajlamra utal, az “ekcéma” pedig a bőrgyulladás egy formája. Az atópiás dermatitis (AD) krónikus, viszkető, gyulladásos bőrbetegség. Csecsemő- és gyermekkorban a leggyakoribb. Becslések szerint a 6–7 éves és a 13–14 éves gyermekek 5–20%-át, a felnőttek 1–3%-át érinti.

Az atópiás ekcéma jellemzői
Az ekcéma nem fertőz, nem lehet “elkapni” másoktól. Időnként viszont felülfertőződik baktériumokkal, ami tovább rontja az állapotot. A viszketés olyan mértékű is lehet, hogy megzavarja az éjszakai nyugalmat.
Csecsemőkorban az arcon, a végtagok feszítő felszínén jelentkezik, később inkább a térd- és könyökhajlat a jellemző előfordulási helye. A legtöbb gyerek iskoláskorra “kinövi”, de vannak, akik felnőttkorukban is küszködnek a száraz, viszkető bőrrel. Kivételesen az is előfordul, hogy felnőttkorban jelentkezik először.

Az atópiás ekcéma kezelése
Kezelésében központi szerepet játszanak a különböző gyulladáscsökkentő krémek. Legalább ennyire fontos azonban a megfelelő bőrápolás, mely jelentősen csökkentheti a szükséges gyógyszertartalmú (szteroid, immunmoduláns) krémek mennyiségét.
Az atopiás ekcéma egyéb írásmódjai és elnevezései: Atopiás/atópiás ekcema/ekcéma/eczema/ekzema, AD (atopias dermatitis)

 

Felnőtt bőrgyógyászat

Bőrgyógyászati magánrendelésen az általános bőrgyógyászat mellett kiemelten foglalkozunk nemigyógyászattal, valamint allergiás eredetű bőrbetegségek kivizsgálásával, kezelésével. Az általános bőrgyógyászati vizsgálat során nagy hangsúlyt fektetünk az anyajegyek, a festékes bőrelváltozások szűrésére. 

 

Anyajegy vizsgálat

A bőrgyógyászati szűrővizsgálat az egészségkultúra részeként a megelőzés fontos tényezője kell, hogy legyen. A szűrővizsgálatok célja, hogy az egyre nagyobb mértékben terjedő bőrrákra, és azok közül a melanomára a társadalom felfigyeljen, hiszen a korai stádiumban felismert festékes bőrrák- a melanoma gyógyítható! A melanoma a fehérbőrű népesség körében az utóbbi években drámai módon emelkedett, és egyre fiatalabb korosztályt érint. Magyarországon évente 900-1000 új esettel lehet számolni, mely évi 8-10%-os emelkedést jelent.

A daganatos burjánzás a bőr festéktermelő sejtjeiből indul ki. Kialakulásában a genetikai hajlamon, hormonális hatáson, meglévő festékes anyajegyek fizikai és kémiai sérülésén kívül ma már bizonyítottan az UV sugárzás is szerepet játszik.

Amennyiben bőrén hirtelen, a meglévő elváltozásoktól eltérő anyajegy jelenik meg, vagy meglévő anyajegyein elváltozást észlelhető, mindenképpen érdemes vizsgálatra jelentkezni.

Elváltozások, melyekre figyelni kell a meglévő anyajegyek esetében:

  • Növekedésnek indul
  • Színe sötétebb vagy világosabb lesz
  • Szimmetriája megváltozik
  • Körvonala, széli része egyenetlenné válik
  • Megsérül vagy rendszeres sérülésnek, dörzsölésnek kitett helyen van
  • Régóta meglevő anyajegy viszketni kezd
    Csomó jelenik meg benne

Árjegyzék

Dr. Bálint Ágnes
Kérem tekintse meg az árjegyzékemet.

Bőrgyógyászat Debrecen

Elérhetőségeim

Parkolási lehetőség az épület  előtt, mellett. Villamos- és buszmegállótól egy perc sétára.

Telefon

06-20/661-6104
06-20/661-6176

Email

dr.balint.borgyogyaszat@gmail.com

Cím

Debrecen Iparkamara u. 2 sz. fsz. 1 (20-as kapucsengő)

© Minden jogot fenntartva Dr. Bálint Ágnes

Designed by Plusdesign